Yoga för cancer (Y4C) – Onkologisk yoga

Yoga för cancer eller onkologisk yoga är en speciellt anpassad yoga för dig som genomgår eller har genomgått cancer. Du kan vara under behandling eller ha avslutat din behandling. Yogaformen är utformad för att stödja de fysiska, mentala och känslomässiga behov som cancer & dess behandlingar ofta för med sig. Så att du ska kunna läka, bygga upp din kropp och stärka kroppens försvar.

Praktiken, yogaklasserna är aktiva, vi jobbar med andetaget, rörelse och avslappning. Yogan fokuserar på att stimulera immunförsvaret genom rörelse, öka flexibiliteten och styrkan, minska oro och ångest samtidigt som den boostar vårat välmående.

Programmet Yoga for Cancer (Y4C) är framtaget av Tari Prister och detta är ett modifierat program för att passa i Sverige. Yoga är en säker metod för dig som vill börja röra på dig. Det kan också hjälpa vid många vanliga biverkningar som cancer och dess behandlingar kan ge: till exempel benskörhet, lymfödem, ärrvävnad, stelhet, nevropati, smärta, förstoppning, fatige, trötthet, oro, rädsla och mycket mer.

VAD GÖR YOGA FÖR CANCER

 • Bygger styrka & flexibilitet.
 • Stärker immunförsvaret och ökar lymfatiska flödet.
 • Minskar cancerrelaterad trötthet.
 • Förbättrar sömnen.
 • Minskar upplevelsen av cancerrelaterad smärta.
 • Minskar risken för viktuppgång.
 • Minskar oro, ångest och rädsla.
 • Ökar benstyrkan (densiteten).
 • Hjälper till att minska biverkningar såsom: lymfödem, förstoppning och neuropati.
 • Ger dig som patient möjlighet att påverka din egen situation och bli delaktig i din läkning.
 • Ökar välbefinnandet.

Restorative yoga – Lyxklass – Tema Pranayama – Andning✨

Mindfulness Meditation för Nybörjare

Välkommen till denna 5 veckors onlinekurs “Mindfulness meditation för nybörjare” med Camilla Strandmark. Det här är en kurs för dig som vill börja meditera men kanske inte riktigt vet hur du ska börja. Syftet med kursen är att genom praktiska övningar, teori och vägledning i videoformat, text och ljudövningar guida dig till regelbunden meditation. Kursen bygger på Mindfulness meditation, vi kommer att prova på olika meditationstekniker, andningsövningar och yoga. Vi fördjupar oss i meditation som ämne och dess viktiga grunder. Under kursens gång övar du dagligen med veckans övning som är mellan 5-20 minuter lång. Veckorna öppnar upp sig vartefter så du har direkt tillgång till första veckan, 7 dagar senare öppnas vecka 2 och så vidare. Efter genomgången kurs är du redo att ta din praktik vidare på egen hand och göra mindfulness meditation till en naturlig del av din vardag.

Målet med kursen:

 • Finna lugn och ro fysiskt, mentalt och själsligt
 • Öka din självkännedom
 • Skapa mental balans
 • Minska vardaglig stress
 • Göra mindfulness meditation till en naturlig del i din vardag

MBSR Online – Livestream start 22/4 Kvällstid, Torsdagar 18:00-20:15 i 8 veckor.

Välkommen till MBSR kursen på 8 veckor. Vi ses Online via zoom en gång i veckan och på denna sida kan du hitta allt material till kursen.

Varmt välkommen

Restorative yoga – Lyxklass – Tema Renande yoga✨

Restorativeyoga – Lyxklass 90 minuter – Tema Återhämtning✨

Mindfulness Meditation – Fördjupningskurs

Välkommen till onlinekursen “Mindfulness meditation – fördjupningskurs”. Det här är en kurs för dig som har praktiserat mindfulness en tid och nu vill ta ditt utövande vidare. Kursen innehåller flera olika mindfulnesstekniker, så att du kan fördjupa ditt praktiserande och lägga till nya övningar i din egna verktygslåda. Vi kommer att varva olika meditationstekniker, andningsövningar, yoga med teori och reflektioner under 3 veckors tid. Övningarna är varierade, med både videoövningar och ljudfiler. Av dig som deltagare krävs tid och engagemang, om du vill få ut så mycket som möjligt av kursen. Du kommer att ha dagliga hemövningar att göra under dessa tre veckor. Hemövningarna tar mellan 6 och 20 minuter att göra. För att tydliggöra övningarna i de olika kapitel så finns det symboler som visar vad för slags övning det är:

video-guidning: 🖥

ljudfil: 🎧

PDF: 📚

teoriblock: 🌳

Kursinnehåll:

⭐️ 17 videos med guidningar, teori och övningar 🖥.

⭐️ 3 Ljudfiler som du kan lyssna på direkt i din mobil 🎧.

⭐️ 7 teoretiska fördjupningsblock 🌳

⭐️ 1 PDF-fil med praktiska tips för mindfulness i vardagen 📚.

⭐️ Inbjudan till ett slutet community där vi sedan praktiserar mindfulness vidare tillsammans efter kursens avslut.

 

Gravidyoga – “bara yoga”

Gravidyoga online

Gravidyoga

Stärk kropp och sinne –

inför förlossning och föräldraliv

Välkommen till Gravidyoga Online. Den här kursen passar dig som vill yoga under din graviditet och förbereda kroppen så optimalt som möjligt inför kommande förlossning och föräldraliv. Denna kurs är så mycket mer än bara gravidyoga, du får massor med nyttig kunskap om vad som händer i kroppen vid graviditeten och mycket annat.

Du kan starta kursen närsomhelst under graviditeten, kursen är 4 veckor lång. Du har tillgång till webbkursen under 6 månader, så att du kan gå kursen som en 4-veckors kurs och sedan gå tillbaka till de områden som du vill fokusera på där du är i din graviditet. Klasserna är dynamiska, rörelser varvas med förlossningsförberedande andning, meditation, avslappning och vila. Varje vecka innehåller 1 yogaklass med ett speciellt tema, samt andra övningar och information som följer upp veckotemat.

Du kan befinna dig varsomhelst, det enda du behöver är en dator/platta/telefon med uppkoppling. Gravidyogakursen passar både dig som är nybörjare-yogi och van-yogi.

“Gravidyoga är ett fantastiskt verktyg för att stärka kroppen och lugna sinnet under din graviditet. Kursen kan hjälpa dig att förbereda  kroppen på graviditeten, förlossningen och föräldraskapet”