Current Status
Not Enrolled
Price
1 295,00 kr
Get Started

Varmt välkommen till onlinekursen för en god natts sömn – yoga för sömn. Den här kursen är för dig som kanske har svårt att somna på kvällen, vaknar upp ofta under natten, har svårt att varva ner på kvällen, eller bara vill göra sänggåendet och kvällsrutinerna till en härlig del av din vardag.

Sömn är avgörande för vårt välbefinnande av flera viktiga skäl. För det första är det under sömnen som kroppen och hjärnan återhämtar sig. Under djup sömn repareras celler, immunförsvaret stärks, och viktiga processer för att upprätthålla fysisk och mental hälsa äger rum. Sömn är också avgörande för vår mentala hälsa, vi “rensar” vår minnesbank, stärker vår kognition och hjälper oss att reglera våra känslor.

En god natts sömn kan hjälpa oss att hantera stress och emotionella påfrestningar bättre, medan otillräcklig sömn kan leda till bristande kroppslig funktion, nedsatt immunförsvar, kognitiva problem som minnesförlust och koncentrationssvårigheter, samt öka risken för psykiska störningar som ångest och depression.

Att prioritera och upprätthålla en hälsosam sömnrutin är avgörande för att uppnå och bibehålla en god livskvalitet. I perioder i livet är det naturligt att sömnen störs av olika anledningar, ibland helt naturliga anledningar som vi inte kan påverka så mycket. Vi vet dock att med ganska enkla hjälpmedel, som vi kommer att dela i denna kurs kan vi optimera vår sömn, ge oss de bästa förutsättningarna för en god natts sömn.

Onlinekursen för en god natts sömn kommer att hjälpa dig att etablera goda vanor och rutiner innan läggdags, ge dig ett skönt avslut på dagen, göra dig redo inför natten, och ge dig bättre förutsättningar till en god natts sömn.

Vi kommer tillsammans att praktisera lugnande sköna övningar som förbereder dig inför sänggåendet, till exempel, stilla rörelser inför sänggåendet, yoga nidra, andningsövningar, ge dig tips på stilla restorativeposer som lugnar nervsystemet och blanda in lite teoretiska avsnitt så att vi kan förstå hur vi kan optimera vår sömn maximalt.

Camilla kommer att guida dig och finnas med dig under hela kursen, endast ett knapptryck bort. Camilla har lång erfarenhet med att jobba med hälsa, hälsoproblem och att finna balansen i livet. Hon är yoga (RYT 500) och mindfulnesslärare (MBSR) och har en bakgrund inom medicin som specialistsjuksköterska, specialiserad inom bland annat anestesi/intensivvård och primärvård.

Kursen består av 10 olika block, den blandar videos, ljudfiler, bildbibliotek med kortare informativa textblock. Kursen tar ca 5 veckor att gå igenom, sedan har du tillgång till kursen och allt material att använda precis så som du vill under 12 månaders tid.

I den här kursen kommer du att:

⭐️ Få verktyg i form av flera olika Mind-Body tekniker som hjälper dig att förbereda dig för en god natts sömn, såsom mindfulnessövningar, musik och meditationer i stillhet och rörelse.

⭐️ Lära dig andningstekniker som aktiverar vårat parasympatiska nervsystem och ger oss balans.

⭐️ Landa i kroppen med hjälp av yoga i stillhet (Restorativeyoga & Yoga Nidra) och i rörelse (Flödande yoga)och utforska kroppen med kroppsscanning.

⭐️ Lära dig mer om vad sömn egentligen är, vad som händer i kroppen på ett djupare plan då vi sover och så får du tips på vidare forskning där du kan lära dig ännu mera om vår fascinerande sömn.