YOGA FÖR

SÖMN

Onlinekurs för en god natts sömn – Den här kursen är för dig som kanske har svårt att somna på kvällen, vaknar upp ofta under natten, har svårt att varva ner på kvällen, eller bara vill göra sänggåendet och kvällsrutinerna till en härlig del av din vardag.

Vill du optimera din sömn så att du vaknar utvilad?

Vi kommer tillsammans att praktisera lugnande sköna övningar som förbereder dig inför sänggåendet. Onlinekursen blandar videos, ljudfiler, bildbibliotek med kortare informativa textblock. Kursen tar ca 5 veckor att gå igenom, sedan har du tillgång till kursen och allt material att använda precis så som du vill under 12 månaders tid.

Sömn har flera viktiga funktioner, bland annat för fysisk återhämtning, att stärka immunförsvaret och kognitiv bearbetning. Det är också nödvändigt för att upprätthålla vår emotionella hälsa, vi kan hantera utmaningar och stress mer optimalt om vi har en god natts sömn . Att få tillräckligt med bra sömn är viktigt för att kroppen och hjärnan ska kunna fungera optimalt under vaken tid, och minska risken för sjukdomar. 

Varför är sömnen så viktig för oss?

Att få tillräckligt med bra sömn är viktigt för att kroppen och hjärnan ska kunna fungera optimalt under vaken tid. Sömn är en naturlig fysiologisk process, under sömnen går kroppen och hjärnan igenom olika stadier och funktioner som är viktiga för att upprätthålla vår fysiska och mentala hälsa. 

Onlinekursen för en god natts sömn kommer att hjälpa dig att etablera goda vanor och rutiner innan läggdags, för att ge dig ett skönt avslut på dagen, göra dig redo inför natten, och ge dig bättre förutsättningar till en god natts sömn.

Sömndagboken ingår i kursen

Sömndagboken för en god natts sömn är en del av onlinekursen yoga för en god natts sömn. I dagboken analyserar du din sömn och dina nya vanor, ser hur de förändras. Om du vill kan du också reflektera, utforska dina drömmar och föra tacksmahetsanteckningar.

I boken finns det också utrymme för kreativitet, att frihandsmåla och mandalas att färglägga. 

Yoga för en god natts sömn innehåller:

  • Guidad Yoga Nidra (2 st ljudfiler)
  • Guidade sköna rörelser för en god natts sömn (video)
  • Restorativeyoga bildbibliotek (bildbibliotek)
  • Andningsövningar (video)
  • Teori om sömn och forskning (teoriblock)
  • Guidade meditationer (ljudfil)
  • Spellista med härlig sömnmusik (ljudfil)
  • Sömndagbok (utskriftsvänlig PDF -fil)

Köp idag och få tillgång till kursen i 12 månader

Onlinekursen för en god natts sömn kommer att hjälpa dig att etablera goda vanor och rutiner innan läggdags, för att ge dig ett skönt avslut på dagen, göra dig redo inför natten, och ge dig bättre förutsättningar till en god natts sömn.