MB

SR

 

Originalprogrammet MBSR från Jon Kabat-Zinn.

8 Veckors onlinekurs. Den här kursen vänder sig till dig som önskar få redskap för ökat välbefinnande, att må bättre och hantera livets upp och nergångar mer medvetet och systematiskt. Till dig som vill utveckla dina inre resurser och leva mer efter dina värderingar. Men även för dig som vill ha kompetensutveckling i din yrkesroll där du möter människor i ditt dagliga arbete. Tillgodoräknas som steg 1 i MBSR lärarutbildningen och ger behörighet att söka MBSR Practicum, steg 2 i lärarutbildningen.

Sammanfattat innehåll ur MBSR-kursen

MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) är ett fastställt program med 8 veckoträffar live online utspridda under 8 veckors tid & en tyst heldagsretreat. MBSR-programmet är det mindfulnessbaserade program som har beforskats mest i världen. Programmet innehåller systematisk träning med meditationer, kroppsscanning och enkel yoga. Varje vecka ses vi online via zoom videomöten, nya hemövningar delas ut veckovis.

Du får tillgång till material veckovis kopplat till veckans tema, en mindful workbook där vi fördjupar mindfulness teorin, övar, reflekterar och dokumenterar vårat praktiserande. Du får också tillgång till inspelade ljudfiler som du sedan får utnyttja även efter kursen.

Innehåller ca 25 tim lärarledd utbildning. Om du vill finns även möjlighet att boka till enskilda samtal (mindfulness coachning) i samband med kursen. 

 

 

Din MBSR-coach

Camilla Strandmark, är legitimerad specialistsjuksköterska, Samtals-coach, yogalärare, mindfulnesslärare och medicinsk akupunktör.

Camilla har många års erfarenhet från sjukvården med ca 25 år som sjuksköterska. Hon är en canceröverlevare som nu brinner för att hjälpa andra som genomgår stress & kriser i livet.

Camilla har utövat meditation, yoga och mindfulnessträning under många års tid.

Fortlöpande genomgår hon vidareutbildningar i syfte att upprätthålla och ständigt höja sin kompetensnivå. Camilla sitter också med i styrelsen för mindfulnesslärare i Sverige (mbtasweden).

MEDLEM I:

Specialerbjudande på Mindfulness MBSR Online!

Du kan nu befinna dig varsomhelst! Mindfulness är ett sätt att leva, som en skola för att lära sig ett nytt förhållningssätt inför livetsutmaningar och för att öka livskvaliteten.

Detta säger tidigare kursdeltagare

Är det en kurs för dig?

Programmet vänder sig till dig som vill förändra något i ditt liv. Eller till dig som upplever fysisk eller psykisk stress som en del av ditt liv, det kan vara arbetslivet i eller familjelivet. Ett syfte med programmet är att ta ansvar för det liv som vi lever, att stärka individer att optimera sin hälsa i vårt högteknologiska samhälle. Det kan få oss att hantera utmaningar i livet såsom medicinska och psykologiska problem samt livsstress på ett gynnsammare sätt.

Denna kurs tillgodoräknas som steg 1 i MBSR-lärarutbildningen och ger dig behörighet att söka MBSR-practicum, steg 2 i den professionella lärarutbildningen, MBSR via Center for mindfulness Sverige och USA.

MBSR för företag

Det finns forskning som tyder på att mindfulness kan vara användbart på arbetsplatser. Vinster som man har sett hos anställda som genomgått programmet är bland annat lägre risk för burnout, stress-symtom och depression. Förmågan att hantera stressiga situationer förbättras, prestationsförmågan kan höjas och sjukfrånvaron minska. Kurserna hålls i första hand online alternativt efter överenskommelse.

Praktisk information – MBSR Steg 1

Omfattning: 8 grupptillfällen online via zoom, en gång i veckan ca 2,5 timmar, plus en heldag i tystnad, (Totalt ca 25 timmar lärarledd undervisning).

Innehåll: Varje lektion består av blandade övningar såsom mjuk hatha-yoga, kroppsscanning och meditationer (sittande, liggande, stående och gående). Övningarna är okomplicerade och kan utföras av alla, rörelsesvårigheter andra kroppsliga begränsningar utgör inget hinder. Programmet består även av hemövningar och reflektioner i grupp som behandlar olika fokusområden.

När: Hör av dig till oss för info om nästa kursstart.

Var: online via Zoom, du kan befinna dig varsomhelst.

Antal deltagare: 6-16 personer.

Rabatter: Du som gått MBSR kursen tidigare erhåller 50% rabatt.  Studenter, långtidssjukskrivna, pensionärer, arbetslösa och FaR erhåller 10% rabatterat pris.

Gratis introduktion: Hör av dig till oss för info om nästa kursstart.